Harstad – attraktiv hele livet

Grottebadet

Grottebadet er byens hovedattraksjon for mange familier. Hallen er sprengt inn i fjellet i Harstad sentrum og har blant annet 25 meters konkurransebasseng, lekeland og varmtvannsbasseng. Grottebadet ble åpnet i juni 2003 og er blitt et viktig bidrag til å forsterke Harstad som en regionby.

I 2009 var Grottebadet Nord-Norges nest mest besøkte opplevelses-attraksjon – kun slått av Nordkapp – med 198 065 besøkende.

Hotellene

Harstad har 422 rom i fire forskjellige moderne hoteller. Alle er lokalisert i sentrum av byen. Det finnes i dag gode konferanselokaler og det arrangeres jevnlig store konferanser. Kapasiteten gjennom året er tilfredsstillende både innen rom og konferanse.

Byens næringsliv

Byen har et rikt næringsliv innen handel, industri, konsulent- og logistikk-tjenester. De senere årene har kjente kjeder som Biltema og Plantasjen fått øynene opp for byen og etablert seg her. COOP OBS har i mange år vært en magnet for distriktene. Harstad har vært verftsby, der både hurtigruter og andre båter er blitt bygget. Gjennom de siste 10 år har byen mistet mange arbeidsplasser pga nedlegging av Forsvarets aktiviteter. På tross av dette har byen klart å erstatte de tapte arbeidsplassene med nye. Energi-bransjen står for mange arbeidsplasser. Mange utviklingsprosjekter ligger i startgropen, noe som blir svært spennende å se utviklingen av.